Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένα ποδήλατο με αναγνώριση προσώπου του αναβάτη
[Η Ναυτεμπορική]: Ένα ποδήλατο με αναγνώριση προσώπου του αναβάτη

[Η Ναυτεμπορική]: Ένα ποδήλατο με αναγνώριση προσώπου του αναβάτη

Τα ποδήλατα γίνονται συχνά-πυκνά αντικείμενα κλοπής, κάτι που λαμβάνει υπόψη της η πρόταση X One, ένα ποδήλατο με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου του αναβάτη.

Το Χ One, εκτός από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του, διακρίνεται και για το γεγονός ότι είναι εφοδιασμένο με έναν υπολογιστή στο πλαίσιό του, πίσω από το τιμόνι για την εκτέλεση μιας σειράς λειτουργιών, πέρα από την αναγνώριση προσώπου. Ο υπολογιστής του ποδηλάτου έχει οθόνη αφής και λειτουργικό σύστημα Android. Το ηλεκτρικό ποδήλατο αυτό μπορεί να αλλάζει την αντίσταση που εφαρμόζει ο αναβάτης στα πεντάλ, ενώ στην οθόνη μπορεί να βλέπει μια σειρά από ενδείξεις, όπως είναι η τρέχουσα ταχύτητα, αλλά και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Η ενσωματωμένη κάμερα πάνω στην οθόνη φροντίζει να αναγνωρίσει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν στη μνήμη διαφορετικά πρόσωπα όσων χρησιμοποιούν το ίδιο ποδήλατο. Εάν τώρα προσπαθήσει κάποιος τρίτος να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο και δεδομένου ότι δεν είναι πιστοποιημένος χρήστης, τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ο ηλεκτροκινητήρας, ούτε η αλυσίδα κίνησης.

Άλλα στοιχεία του εξοπλισμού του X One περιλαμβάνουν ειδικά φώτα, ακόμα και φλας που δείχνουν την κατεύθυνση, ενώ με την κίνηση του κεφαλιού ο ενσωματωμένος υπολογιστής μπορεί να δεχτεί εντολές. Φόρτιση της μπαταρίας προσφέρεται και από την αντίστροφη κίνηση των πεντάλ. Η μπαταρία είναι αποσπώμενη, απαιτεί το ανώτερο 4 ώρες φόρτισης για να προσφέρει αυτονομία υποβοηθούμενης κίνησης για 75 χιλιόμετρα το μέγιστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!