Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένα παθογόνο μικρόβιο «ταλανίζει» τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018
[Η Ναυτεμπορική]: Ένα παθογόνο μικρόβιο «ταλανίζει» τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018

[Η Ναυτεμπορική]: Ένα παθογόνο μικρόβιο «ταλανίζει» τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018

Ο «τέλειος ανθρώπινος παθογόνος ιός» μεταδίδεται ραγδαία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, προκαλώντας στομαχικούς πόνους και εμετούς, σύμφωνα με ειδησεογραφικά δελτία.

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018, είχαν επιβεβαιωθεί 128 περιπτώσεις norovirus – μιας εξαιρετικά γρήγορης μεταδοτικής λοίμωξης που προκαλεί έμετο και διάρροια.

Όπως αναφέρει το Live Science, ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πολύ εύκολα, επειδή τα συμπτώματά του εμφανίζονται άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα άτομο αρχίσει να κάνει έμετο διασκορπίζει τα σωματίδια του ιού γύρω. Και τα σωματίδια του norovirus μπορούν να επιβιώσουν για μέρες έξω από το σώμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, ορισμένα χαρακτηριστικά του norovirus τους οδήγησαν στο να τον θεωρήσουν ως ένα «τέλειο ανθρώπινο παθογόνο ιό».

Όπως δήλωσε στο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Infectious Diseases», ο Dr. Aron Hall, επιδημιολόγος της ομάδας για την ιογενή γαστρεντερίτιδα στο CDC, «αυτοί οι ιοί κατέχουν ουσιαστικά όλα τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού μολυσματικού παράγοντα. Με άλλα λόγια, ο ιός εξαπλώνεται εύκολα και γρήγορα. Συνεχώς εξελίσσεται για να αποφύγει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Και δεν σκοτώνει τους ανθρώπους, αλλά τους αρρωσταίνει αρκετά για να μεταδώσουν τον ιό περαιτέρω και στη συνέχεια να ανακάμψουν για να ζήσουν μια άλλη μέρα ως πιθανοί οικοδεσπότες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!