Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εμπορικός πόλεμος: Η προθεσμία, οι όροι και το τίμημα 
[Η Ναυτεμπορική]: Εμπορικός πόλεμος: Η προθεσμία, οι όροι και το τίμημα 

[Η Ναυτεμπορική]: Εμπορικός πόλεμος: Η προθεσμία, οι όροι και το τίμημα 

Για πρώτη φορά από την έναρξη του εμπορικού πολέμου η Κίνα δήλωσε ξεκάθαρα τι επιζητεί στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ. Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο από την Ουάσιγκτον ότι έχει ένα μήνα μπροστά της να καταλήξει σε μία συμφωνία, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή δασμών στο σύνολο των κινεζικών προϊόντων, που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.

Σε συνέντευξή του στην Ουάσιγκτον, ο Κινέζος αντιπρόεδρος, Λίου Χε, ξεκαθάρισε πως για να είναι εφικτή μία συμφωνία, η οποία θα δώσει τέλος στον «πόλεμο», θα πρέπει οι ΗΠΑ να αποσύρουν όλους τους πρόσθετους δασμούς, να θέσουν στόχους για την αγορά κινεζικών προϊόντων, που ανταποκρίνονται στην πραγματική ζήτηση και να εξασφαλίσουν «ισορροπία και αξιοπρέπεια» και για τις δύο πλευρές.

Οι τρεις όροι του Λίου αποκαλύπτουν πως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τη συμφωνία. Οι ΗΠΑ θέλουν οι δασμοί (ή ένα μέρος τους) να παραμείνουν σε ισχύ ως δικλείδα ασφαλείας έως την πλήρη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους των Κινέζων. Απαιτούν παράλληλα δραστική αύξηση των εισαγωγών αμερικανικών προϊόντων στην Κίνα, χωρίς να δίνουν καμία υπόσχεση για τις αγορές κινεζικών, αφού όπως επισημαίνουν το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα έναντι του «δράκου» αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Ζητούν επίσης ουσιαστικά από το Πεκίνο να παραδεχθεί τις κατηγορίες περί κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και να λάβει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!