Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εμπορικός πόλεμος: Η Κίνα ποντάρει στην ανάγκη του Τραμπ για μία νίκη
[Η Ναυτεμπορική]: Εμπορικός πόλεμος: Η Κίνα ποντάρει στην ανάγκη του Τραμπ για μία νίκη

[Η Ναυτεμπορική]: Εμπορικός πόλεμος: Η Κίνα ποντάρει στην ανάγκη του Τραμπ για μία νίκη

Η Κίνα επιθυμεί διακαώς μία ανακωχή με τις ΗΠΑ. Ωστόσο εμφανίζεται ολοένα και πιο διστακτική στην προοπτική μίας ευρείας εμπορικής συμφωνίας, ενόψει των διαπραγματεύσεων αυτής της εβδομάδας, που είχαν γεννήσει ελπίδες για σημαντικές ανακοινώσεις.

Σε συναντήσεις τους με Αμερικανούς τις τελευταίας ημέρες κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κίνας έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η γκάμα των θεμάτων, που είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν έχει περιοριστεί αισθητά, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Λίου Χε, ο οποίος θα ηγηθεί των συνομιλιών υψηλού επιπέδου, που έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν την Πέμπτη, φέρεται να αποκάλυψε ότι η πρόταση, την οποία θα κομίσει στην Ουάσιγκτον δεν περιλαμβάνει δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της βιομηχανικής πολιτικής της Κίνας ή για αλλαγές στις κρατικές επιδοτήσεις, για τις οποίες διαμαρτύρεται διαχρονικά και έντονα η πλευρά των ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση θα βγάζει από το τραπέζι ένα από τα βασικά αιτήματα της κυβέρνησης Τραμπ. Και όπως σχολιάζουν αναλυτές, σίγουρα η κίνηση αυτή δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έρχεται αντιμέτωπος με έρευνα για παραπομπή. Το Πεκίνο φαίνεται να πιστεύει πως οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και η πίεση που δέχεται ο Τραμπ του δίνουν και πάλι το πάνω χέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!