Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης: Τα σενάρια αξιοποίησης
[Η Ναυτεμπορική]: Εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης: Τα σενάρια αξιοποίησης

[Η Ναυτεμπορική]: Εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης: Τα σενάρια αξιοποίησης

Του Φάνη Ζώη
[email protected]

Στην επόμενη φάση περνά η διεκδίκηση του έργου, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ περίπου, για την κατασκευή και λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, στη Θεσσαλονίκη, με τρεις υποψηφίους. Από την αρχική διαδικασία προχωρούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, δηλαδή τα τρία σχήματα που είναι η κοινοπραξία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΤΕΚΑΛ και οι συμμετοχές της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και της ΑΚΤΩΡ, με την επόμενη φάση να οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες του τελικού διαγωνισμού.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει αναλάβει να ορίσει τεχνικό, νομικό και χρηματοοικονομικό σύμβουλο με καθήκοντα τη νομική, οικονομική διαδικασία και τη χρηματοπιστωτική του κάλυψη. Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλής Νικολάου θα πρέπει να στείλει αίτημα στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να τύχει εγκρίσεως, κατ’ άρθρο 128 του ν. 4412/2016.

Σενάρια αξιοποίησης

Με την ενέργεια αυτή θα ξεκινήσει και η καθοριστική φάση που είναι ο ανταγωνιστικός διάλογος. Μέχρι σήμερα τα βασικά σενάρια για το έργο είναι η αξιοποίηση του χώρου είτε ενιαία είτε με κατάτμηση. Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία, πάντως, το σενάριο της κατάτμησης είναι και το πιο «ασθενικό», καθώς περιλαμβάνει περίπλοκες διαδικασίες. Στη συνέχεια από το τελικό μοντέλο που θα προκύψει, θα πάμε στην τελική φάση, που είναι να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές προκειμένου να αναδειχτεί ο ανάδοχος – παραχωρησιούχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!