Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εμπορεύματα: Ράλι με καύσιμο… ρωσικό
[Η Ναυτεμπορική]: Εμπορεύματα: Ράλι με καύσιμο… ρωσικό

[Η Ναυτεμπορική]: Εμπορεύματα: Ράλι με καύσιμο… ρωσικό

Ράλι στις τιμές των εμπορευμάτω έχει πυροδοτήσει η ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση και ειδικότερα η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν τις πλέον αυστηρές οικονομικές κυρώσεις έως σήμερα σε ρωσικές βιομηχανίες μετάλλων και ολιγάρχες.

Οι κυρώσεις στη Rusal, εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών αλουμινίου στον κόσμο, έχουν εκτινάξει την τιμή του βασικού μετάλλου σε υψηλά σχεδόν επτά ετών . Μερίδα αναλυτών εκτιμά μάλιστα ότι το ράλι θα έχει συνέχεια, οδηγώντας την τιμή πάνω από τα 3.000 δολάρια ανά τόνο.

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο το αλουμίνιο, που λαμβάνει ώθηση. Ανοδικά κινούνται τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των περισσότεων βασικών μετάλλων και άλλων εμπορευμάτων. Ο δείκτης S&P GSCI Index, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία 24 εμπορευμάτων από ενέργεια και μέταλλα έως αγροτικά προϊόντα, καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 5% από τις αρχές του έτους, την ώρα που ο δείκτης S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός των αμερικανικών μετοχών εμφανίζει άνοδο μόλις 0,2% για το 2018.

Τα εμπορεύματα έχουν εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης S&P GSCI παρέμεινε σε τροχιά ανόδου επί πέντε συναπτές συνεδριάσεις. Χθες σημείωσε πτώση 0,8%, σε μία μάλλον αναμενόμενη διόρθωση, και σήμερα ανακάμπτει εκ νέου.

Η Ρωσία είναι καθοριστικός παράγοντας στην αγορά εμπορευμάτων, καθώς είναι μεγάλος παραγωγός όχι μόνο αλουμινίου, αλλά πετρελαίου, φυσικού αερίου, παλλαδίου, νικελίου και σιτηρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!