Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΛΠΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει αποφασίσει για διάθεση μετοχών
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΛΠΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει αποφασίσει για διάθεση μετοχών

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΛΠΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει αποφασίσει για διάθεση μετοχών

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιολογήσει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής του στα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω Χρηματιστηρίου, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποσοστό μετοχών προς διάθεση, την τιμή κλπ.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση των ΕΛΠΕ προς το Χρηματιστήριο, με βάση την αντίστοιχη ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ και με αφορμή σχετικές πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προσπάθεια για διάθεση πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ, από κοινού με τον βασικό μέτοχο της εταιρίας (Paneuropean του ομίλου Λάτση) απέβη άκαρπη.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 35,5% των μετοχών των ΕΛΠΕ, το 45,5% ανήκει στην Paneuropean, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Αναλυτικά τα ΕΛΠΕ επισημαίνουν τα εξής:

«1. Η πιθανή διάθεση μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. που αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, θα αποτελέσει απόφαση και ενέργεια του μετόχου μας ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και όχι της εταιρείας μας. Η διάθεση αυτή θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών του εν λόγω μετόχου.

2. Εν όψει του ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. δεν έχει μέχρι σήμερα λάβει ενημέρωση από τον ανωτέρω μέτοχό της για εκκίνηση διαδικασίας διάθεσης μετοχών της, έλαβε, μετά από σχετικό αίτημά μας και επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημέρωση από τον προαναφερθέντα μέτοχό της, σύμφωνα με την οποία «το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιολογήσει, μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!