Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελληνικό: Νόμιμες διαδικασίες ζητούν οι αρχαιολόγοι
[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνικό: Νόμιμες διαδικασίες ζητούν οι αρχαιολόγοι

[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνικό: Νόμιμες διαδικασίες ζητούν οι αρχαιολόγοι

Να τηρηθούν οι κανόνες και οι νόμιμες διαδικασίες στην ανάπτυξη του Ελληνικού ζητούν οι Έλληνες αρχαιολόγοι με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Αυτό που ζητάμε είναι η τήρηση της νόμιμης διαδικασίας στην περίπτωση του ΣΟΑ (Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Ελληνικού), όπως και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις (…) Οι καθυστερήσεις στην έγκριση και έναρξη της επένδυσης δεν προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου. Προκύπτουν -και θα προκύψουν κι άλλες στο μέλλον- από την προσπάθεια παράκαμψης οποιασδήποτε νομιμότητας, ειδικά για τη συγκεκριμένη επένδυση» σημειώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, που αναφέρεται σε σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία, «ενόψει της συνέχισης της διακοπείσας συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το θέμα του Ελληνικού», επαναφέρουν, όπως τονίζεται, «ανυπόστατα επιχειρήματα για το ”Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας” που υπογράφηκε μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ως ”λύση” για την προστασία των αρχαιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν την κήρυξη ως ”καταστροφική” για την επένδυση».

Υπενθυμίζοντας ότι το μνημόνιο αυτό «δεν έχει νομική υπόσταση, η έκδοσή του δεν προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου (ο Ν. 4072 δεν έχει σχέση με το έργο του Ελληνικού), έχει συνυπογραφεί από δύο αναρμόδια μέρη και έρχεται σε αντίθεση με διατάξεις του Ν. 3028/02, όπως είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά στην από 4/9/2017 ανακοίνωσή μας», ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) τονίζει ότι «το ζήτημα αυτό έχει κλείσει οριστικά όταν κατά τη συνεδρίαση του ΚΑΣ στις 6/9/2017 η ίδια η Νομική Σύμβουλος του Κράτους στο ΥΠΠΟΑ αποδέχτηκε ότι το Μνημόνιο, όπως έχει υπογραφεί, δεν έχει ισχύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!