Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελληνική οικονομία: Τα καλά νέα συνεχίζονται
[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνική οικονομία: Τα καλά νέα συνεχίζονται

[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνική οικονομία: Τα καλά νέα συνεχίζονται

Ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και περαιτέρω στήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα συνθέτουν το «παζλ» των θετικών νέων για την ελληνική οικονομία σε μόλις τρεις ημέρες.

Χαμόγελα έφερε στο οικονομικό επιτελείο η χθεσινή υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, σπάζοντας το «φράγμα» του 1%.

«Η συνεχής μείωση του επιτοκίου και η διατήρησή του σε χαμηλό ύψος αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα καλά νέα συνεχίζονται και σήμερα με την ανακοίνωση των χειμερινών προβλέψεων από την Κομισιόν. Την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν τις οικονομίες τους να επιβραδύνουν, τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, η Κομισιόν αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία στα επίπεδα του 2,5% για το 2020. Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο με βάση τις Φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2020 θα έφτανε στο 2,3% και στο 2% το 2021. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε ανακοινώσει τις βελτιωμένες εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τόσο για εφέτος όσο και για το 2021 στο 2,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!