Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελληνική επιστροφή στις ναυπηγήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνική επιστροφή στις ναυπηγήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνική επιστροφή στις ναυπηγήσεις

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Την επιστροφή στις business και σε νέες παραγγελίες μετά τη καλοκαιρινή ραστώνη σήμαναν για την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα οι πρώτες μπόρες του Οκτωβρίου. Τον χορό άνοιξε η Eletson Gas η οποία προχώρησε στην παραγγελία δύο LPG carriers μικρής χωρητικότητας, 12.000 cbm το καθένα, στα ναυπηγεία της Hyundai Mipo στη Νότια Κορέα.

Παράλληλα, η Enterprises Shipping & Trading (EST) κάνει στροφή στα δεξαμενόπλοια δίνοντας παραγγελία για την κατασκευή μιας σειράς από πέντε suezmax στα Hyundai Heavy. Η κίνηση της Eletson, να προχωρήσει σε παραγγελία πλοίων μεταφοράς αιθυλενίου, είναι στη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τους αναλυτές, αφού το βάρος της αγοράς έχει πέσει μέχρι τώρα στα πλοία πολύ μεγάλης χωρητικότητας τα οποία είναι υπό πίεση.

Η εταιρεία, εκτός από την τελευταία παραγγελία, έχει ήδη μια παραγγελία για την κατασκευή σειράς LPG carriers χωρητικότητας 34.000 με 36.000 cbm αξίας 51 εκατ. δολαρίων το καθένα, καθώς και επτά πλοία μεταφοράς αιθυλενίου αξίας 38 εκατ. δολαρίων το καθένα. Επίσης κατασκευάζει τέσσερα VLGC σε ναυπηγεία στην Κίνα.

Η ακύρωση σειράς φορτίων πίεσε την αγορά των VLGC το τρίτο τρίμηνο του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!