Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελένη Γερασιμίδου: «Το πόσο πλούσια είναι η διαδρομή, δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί…»
[Η Ναυτεμπορική]: Ελένη Γερασιμίδου: «Το πόσο πλούσια είναι η διαδρομή, δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί…»

[Η Ναυτεμπορική]: Ελένη Γερασιμίδου: «Το πόσο πλούσια είναι η διαδρομή, δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
«Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» του Παναγιώτη Μέντη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αγγελικής Ξένου, για δεύτερη χρονιά, στο «Από Κοινού Θέατρο» (Ευπατριδών 4, Γκάζι).

Η τελευταία βασίλισσά του, η κυρία Αγάπη –η «Ελληνογερμανίδα» για τους περίοικους -που γράφτηκε για την Ελένη Γερασιμίδου-, με γέλιο και με κατανόηση ακόμα και μπροστά στα δύσκολα, μας ξεναγεί στο μικρό παλάτι της, ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στην ιστορία μιας πόλης και μια χώρας. Το «Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» είναι ο λαβύρινθος της ζωής της, και καθώς ψάχνει την έξοδο, συνειδητοποιεί πως η ελευθερία της απαιτεί την κατεδάφισή του.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε μαζί μας.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το έργο;

«“Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα” είναι ένα εξαιρετικό έργο του Παναγιώτη Μέντη που περιέχει όλα τα βάσανά μας, όλων εμάς των απλών ανθρώπων μέσα στην ιστορία. Προσφυγιά, αγωνίες για μια καλύτερη ζωή, όνειρα και απογοητεύσεις και δυναμική απόφαση για νέο ξεκίνημα. Κτίζουμε και ξανακτίζουμε, επενδύουμε στο μέλλον και στα ντουβάρια ενός σπιτιού που καταρρέει χωρίς την αγάπη των ανθρώπων του. Όλα αυτά μας εκθέτει η Αγάπη, σε έναν μονόλογο με τα φυτά που περικλείουν τη μοναξιά της. Αναθυμάται τη ζωή της με νοσταλγία, περιπαιχτική διάθεση και συγκίνηση. Ώσπου το προσφυγικό DNA της, δίνει το ανατρεπτικό και ελπιδοφόρο τέλος».

Μια περιγραφή σας για την κυρία Αγάπη;
«Η Αγάπη είναι μια γυναίκα που δείχνει παραδοσιακή, ίσως και παραδομένη στο μικροαστικό όνειρο της εξασφάλισης “το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μας και μετά το πανωσήκωμα για τα παιδιά…” -μια τόσο οικεία κατάσταση της μετεμφυλιακής εποχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!