Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΛΑΣ: Ελάχιστα τα αποτυπώματα στα κτήρια που εκκενώθηκαν στις 18/12 στο Κουκάκι
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΛΑΣ: Ελάχιστα τα αποτυπώματα στα κτήρια που εκκενώθηκαν στις 18/12 στο Κουκάκι

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΛΑΣ: Ελάχιστα τα αποτυπώματα στα κτήρια που εκκενώθηκαν στις 18/12 στο Κουκάκι

Ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συλλέχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων-καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Στη Ματρόζου, σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη, φορητοί υπολογιστές κλπ) βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο.

Σε ολόκληρο το διώροφο κτήριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πέντε φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια.

Και στους 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονιστεί κατά των αστυνομικών, βρέθηκε μόνο ένα αποτύπωμα.

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις.

Συγκεκριμένα, στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες, δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτηρίου βρέθηκαν τέσσερα αποτυπώματα, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτήριο της οδού Αρβάλη 3, επί 12 πειστηρίων, δεν υπήρξε αποτύπωμα, ενώ στους εσωτερικούς χώρους βρέθηκαν δύο τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Συνολικά, και στα τρία κτήρια επί 65 πειστηρίων, βρέθηκαν μόνο τρία αποτυπώματα. Στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν μόνο 10 αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έντυπο οδηγιών που βρέθηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!