Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 10 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελαφρά γάντια που επιτρέπουν στους χρήστες να «αγγίζουν» εικονικά αντικείμενα
[Η Ναυτεμπορική]: Ελαφρά γάντια που επιτρέπουν στους χρήστες να «αγγίζουν» εικονικά αντικείμενα

[Η Ναυτεμπορική]: Ελαφρά γάντια που επιτρέπουν στους χρήστες να «αγγίζουν» εικονικά αντικείμενα

Επιστήμονες του EPFL (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne) και του ΕΤΗ Zurich ανέπτυξαν ένα εξαιρετικά ελαφρύ γάντι – βάρους κάτω των 8 γραμμαρίων ανά δάχτυλο- που επιτρέπει στους χρήστες να «αγγίζουν» και να μεταχειρίζονται εικονικά αντικείμενα. Το σύστημα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρέχει εξαιρετικά ρεαλιστικό απτικό feedback και μπορεί να λειτουργεί με μπαταρίες, δίνοντας άνευ προηγουμένου ελευθερία κινήσεων.

Η δημιουργία τεχνολογιών που εξασφαλίζουν την καλύτερη εμβύθιση σε εικονικά περιβάλλοντα αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνητών και μηχανικών ανά τον κόσμο, καθώς η VR κάνει σημαντικά βήματα. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η δουλειά των ερευνητών του EPFL και του ETH Zurich, τα γάντι των οποίων είναι σε θέση να παράγει μέρι 40 Newtons ισχύος σε κάθε δάχτυλο με 200 Volts και λίγα milliWatts. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με πολύ μικρή μπαταρία και είναι εξαιρετικά λεπτό (πάχος μόλις 2 χιλιοστών), κάτι που συνεπάγεται πολύ υψηλά επίπεδα ακρίβειας και ελευθερίας κινήσεων.

«Θέλαμε να αναπτύξουμε μια ελαφριά συσκευή που, αντίθετα με τα υπάρχοντα γάντια εικονικής πραγματικότητας, δεν απαιτεί έναν ογκώδη εξωσκελετό, χοντρά καλώδια κ.ά.» λέει ο Χέρμπερτ Σι, επικεφαλής του Soft Transducers Laboratory (LMTS). Το συγκεκριμένο γάντι, ονόματι DextrES, έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σε εθελοντές στη Ζυρίχη και αποτελείται από νάιλον, με λεπτές ελαστικές λωρίδες μετάλλου στα δάχτυλα. Οι λωρίδες αυτές χωρίζονται από έναν λεπτό μονωτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!