Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΛ.ΑΣ.: Στον στόλο της 114 νέα οχήματα
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΛ.ΑΣ.: Στον στόλο της 114 νέα οχήματα

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΛ.ΑΣ.: Στον στόλο της 114 νέα οχήματα

Τα 114 νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάστηκαν σήμερα, σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος.

Πρόκειται για 107 μοτοσικλέτες κι έξι αυτοκίνητα, που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και λεωφορείο που αποτελεί δωρεά της εταιρείας «Μυτιληναίος Α.Ε.».

Τα οχήματα προορίζονται για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., και συγκεκριμένα:

  • Οι 56 μοτοσυκλέτες έχουν κατανεμηθεί σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πληρέστερη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Οι υπόλοιπες 51 μοτοσυκλέτες διατίθενται για τις επιχειρησιακές ανάγκες σε θέματα συνοριακής φύλαξης και εν γένει διαχείρισης των προσφυγικών/μετανευστικών ροών σε αστυνομικές Υπηρεσίες παραμεθορίων κατά βάση περιοχών (Ροδόπη, Ξάνθη, Θεσπρωτία, Χίο, Σάμο, Λέσβο, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Καστοριά, Πέλλα, Ιωάννινα, Ορεστιάδα, Κιλκίς, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι).
  • Τα έξι οχήματα 4Χ4 κατανεμήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την κάλυψη ουσιαστικών υπηρεσιακών αναγκών της και προστίθενται στις 14 μοτοσυκλέτες που αγοράστηκαν με την ίδια διαδικασία και έχουν ήδη, από τις 8 Μαΐου, παραληφθεί κι αξιοποιούνται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.
  • Το λεωφορείο με το ιδιαίτερο επίπεδο εξοπλισμού και δυνατότητες ειδικής διαμόρφωσης, το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα αντίστοιχα οχήματα δωρεάς του Ομίλου «Μυτιληναίος», θα αξιοποιηθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στην οποία έχει ήδη κατανεμηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!