Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Έκθεση για τον διεθνή πρωτοπόρο της ελληνικής μόδας
[Η Ναυτεμπορική]: Έκθεση για τον διεθνή πρωτοπόρο της ελληνικής μόδας

[Η Ναυτεμπορική]: Έκθεση για τον διεθνή πρωτοπόρο της ελληνικής μόδας

Η επιτροπή του διαγωνισμού του περιοδικού Γυναίκα το 1970. Από αριστερά – Γιάννης Μόραλης ,Τζένη Καρέζη, Σέρο Αμπραχαμιάν (πρώτο βραβείο), Κατερίνα Τερζοπούλου. Πίσω από τον Σέρο ο Γιάννης Τσεκλένης

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση «Sero Abrahamian (1949-1983) – Ο διεθνής πρωτοπόρος της ελληνικής μόδας», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, στις 7.30 στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη).

Με αφορμή τα 35 χρόνια από τον θάνατο του Σέρο (Σεροβπέ-Σεραφείμ) Αμπραχαμιάν, η έκθεση αυτή στηρίχθηκε στη συλλογή σχεδίων του που απόκειται στο ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης (δωρεά Ελένης Λαζαρίδου) και στο πλούσιο αρχείο του αδελφού του, Αρθούρου Αμπραχαμιάν.

Περιλαμβάνει πρωτότυπα σχέδια από όλη την πορεία του Έλληνα μοντελίστ, φωτογραφικό υλικό και τεκμήρια από τη ζωή του καθώς και δύο σχέδιά του προς τη Μαργαρίτα Καλαφάτη. Η έκθεση διανθίζεται με αναφορές στον Τύπο, αλλά και με πρωτότυπα περιοδικά της εποχής. Εκτίθεται, επίσης, η αυθεντική δημιουργία -μια γυναικεία φούστα-, με την οποία ο Αμπραχαμιάν πρώτευσε, σε ηλικία 21 ετών, στον διαγωνισμό μοντελίστ που διοργάνωσε το περιοδικό «Γυναίκα», το 1970.Σέρο Αμπραχαμιάν
Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1949, ο Σέρο Αμπραχαμιάν ήταν από τους ελάχιστους Έλληνες σχεδιαστές που εκείνη την εποχή έσπασε τα ελληνικά όρια και διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο. Από το 1970, που ξεκίνησε την καριέρα του, μέχρι τον πρόωρο θάνατό του κέρδισε τρία διεθνή βραβεία. Ήταν μόλις δύο ετών όταν ζήτησε ως δώρο Χριστουγέννων μολύβια, μπογιές και χαρτί για να ζωγραφίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!