Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Άκαρπες οι προσπάθειες για προσέλκυση γυναικείου ταλέντου
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Άκαρπες οι προσπάθειες για προσέλκυση γυναικείου ταλέντου

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΤ: Άκαρπες οι προσπάθειες για προσέλκυση γυναικείου ταλέντου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέτεινε την προθεσμία για την πλήρωση τριών κενών θέσεων στο τμήμα τραπεζικής εποπτείας, καθώς δεν κατάφερε να προσλάβει γυναίκες στις συγκεκριμένες θέσεις. Η παράταση της διαδικασίας είναι αντιπροσωπευτική της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ΕΚΤ στην προσέλκυση γυναικών για ανώτατα αξιώματα στην κεντρική τράπεζα.

Με μόνο μία γυναίκα στο 25μελές διοικητικό συμβούλιο και ελάχιστες γυναίκες στο εποπτικό συμβούλιο, η ΕΚΤ έχει δεχθεί κριτική από τους ευρωβουλευτές ότι προωθεί κουλτούρα που ευνοεί τους άνδρες, καθώς περισσότερα από τα τρία-τέταρτα των ανώτατων διοικητικών αξιωμάτων ασκούνται από άνδρες.

Οι πιέσεις στην ΕΚΤ να ενισχύσει τη γυναικεία παρουσία ενισχύθηκαν τους τελευταίους μήνες, όταν δύο γυναίκες στο εποπτικό συμβούλιο, η Ντανιέλ Νουί και η Σαμπίνε Λάουτενσλεγκερ, αντικαταστάθηκαν από γυναίκες, εν αντιθέσει με τον στόχο της κεντρικής τράπεζα για ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών.

Με βάση τη νέα προθεσμία, η ΕΚΤ -που ασκεί και την εποπτεία των 117 μεγαλυτέρων τραπεζών της Ευρωζώνης με περιουσιακά στοιχεία άνω των 21 τρισ. ευρώ- δέχεται αιτήσεις για τρεις θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο έως τις 12 Ιουνίου αντί της αρχικής προθεσμίας που έληγε στις 15 Μαϊου.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!