Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκρηκτικοί «Πέρσες» με όχημα τη μουσικότητά τους
[Η Ναυτεμπορική]: Εκρηκτικοί «Πέρσες» με όχημα τη μουσικότητά τους

[Η Ναυτεμπορική]: Εκρηκτικοί «Πέρσες» με όχημα τη μουσικότητά τους

Για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, σε μια παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), με πλειάδα σπουδαίων Ελλαδιτών και Κυπρίων ηθοποιών, ο νεότατος Άρης Μπινιάρης, που έχει διακριθεί για τις εκρηκτικές παραστάσεις του τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Πρόκειται για μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης, η οποία παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου – Αργολίδα), την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Κύπρο, όπου παίχτηκε σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο. Οι κριτικές στον κυπριακό Τύπο μιλούν για μία σπουδαία παράσταση, με εξαιρετικές ερμηνείες, που, με όχημα τη μουσικότητα, φτάνει στον πυρήνα του αρχαίου δράματος:

Οι «Πέρσες» είναι το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και τον θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, «η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός και προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!