Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκπνέει η προθεσμία της προανάρτησης για την Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Εκπνέει η προθεσμία της προανάρτησης για την Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Εκπνέει η προθεσμία της προανάρτησης για την Αθήνα

Η συμμετοχή στην προανάρτηση των στοιχείων ιδιοκτησίας ακινήτων στον δήμο της Αθήνας δεν είναι υποχρεωτική και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα προστίμων.

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Δεν τίθεται θέμα παράτασης της προθεσμίας, που λήγει την ερχόμενη Δευτέρα (24 Ιουνίου), για την προανάρτηση των στοιχείων ιδιοκτησίας ακινήτων στον δήμο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δημιουργίας του Κτηματολογίου. Όπως σημειώνεται από την Ελληνικό Κτηματολόγιο (η δημόσια εταιρεία που έχει την ευθύνη της κατάρτισης και λειτουργίας του Κτηματολογίου) θα ακολουθήσει η ανάρτηση των στοιχείων και τότε οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν ξανά να ελέγξουν τις δηλώσεις τους. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην προανάρτηση, η οποία αποτελεί μία επιπλέον διαδικασία προς αποφυγή λαθών στην ανάρτηση και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα προστίμων.

Η προανάρτηση στον δήμο της Αθήνας ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες, με τη συμμετοχή των δικαιούχων να αυξάνεται μόλις τις τελευταίες μέρες. Αφορά 726.951 ακίνητα – δικαιώματα που ανήκουν σε 544.682 ιδιώτες ιδιοκτήτες και 7.000 νομικά πρόσωπα. Προανάρτηση θα γίνει το επόμενο διάστημα και για τα στοιχεία κτηματογράφησης σε Λαμία, Βόλο και Λιβαδειά.

Η ανάρτηση των δηλώσεων ιδιοκτησίας για τον δήμο της Αθήνας, όπως εκτιμάται από στελέχη των αναδόχων, θα ξεκινήσει το νωρίτερο τον προσεχή Νοέμβριο.

Διόρθωση στοιχείων
Για όσους θα επιχειρήσουν να συμμετέχουν αυτές τις δύο μέρες που απομένουν και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικό Κτηματολόγιο, οι δικαιούχοι ακινήτων στον δήμο της Αθήνας αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων των ακινήτων τους, τα οποία δήλωσαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης (το 2008) μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr) και με χρήση των κωδικών ασφαλείας του TAXISnet.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!