Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Εγκαινιάστηκε η νέα Αίθουσα Μαρτίνου του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Εγκαινιάστηκε η νέα Αίθουσα Μαρτίνου του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Εγκαινιάστηκε η νέα Αίθουσα Μαρτίνου του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της αίθουσας του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που αναβαθμίστηκε με δωρεά των Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Η αίθουσα φιλοξενεί τη δωρεά αρχαιολογικής συλλογής από την κυρία Ελένη Μαρτίνου προς το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, υποδέχθηκε ένα σημαντικότατο σύνολο αρχαίων έργων: τη δωρεά της κας Ελένης Μαρτίνου που περιλαμβάνει 855 αντικείμενα χρονολογούμενα από την πρωτοκυκλαδική έως και την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Ως μουσειακά εκθέματα πλέον τα αντικείμενα αυτά ξεκινούν ένα νέο κύκλο ζωής, που θα φωτίσει αλλιώς και τις προηγούμενες! Τέχνεργα φτιαγμένα κυρίως από πηλό, μπρούντζο και μάρμαρο, αλλά και άργυρο, χρυσό, μόλυβδο, ξύλο και ύαλο, αντιπροσωπευτικά όλων των περιόδων και των πολιτισμών που άνθισαν στον ελλαδικό χώρο αλλά και εκτός αυτού, συμπληρώνουν την ήδη πλούσια συλλογή του Μουσείου και υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά, εκτίθεται πλέον στη νέα, αναβαθμισμένη Αίθουσα Μαρτίνου που δημιουργήθηκε με δωρεά της Μαρίνας και του Θανάση Μαρτίνου.

Κατά την προσφώνησή του ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!