Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Η απόφαση της Συγκλήτου για τη διδασκαλία των Λατινικών στα Λύκεια
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Η απόφαση της Συγκλήτου για τη διδασκαλία των Λατινικών στα Λύκεια

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΚΠΑ: Η απόφαση της Συγκλήτου για τη διδασκαλία των Λατινικών στα Λύκεια

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με την οποία της γνωστοποιεί τις θέσεις της σχετικά με τη διδασκαλία των Λατινικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απέστειλε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η Σύγκλητος αποφάσισε την υιοθέτηση της ανακοίνωσης της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής, από τη συνεδρία της 23ης Ιουλίου και με βάση αυτή επισημαίνει για το θέμα αυτό στην υπουργό τα εξής:

«Η Κοσμητεία και το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολούθησαν στενά καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το σοβαρότατο θέμα που ανέκυψε σχετικά με τη διδασκαλία των Λατινικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την εξέταση του μαθήματος για την εισαγωγή των μαθητών/μαθητριών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τομείς, Τμήματα, Σχολές και μέλη Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου μας με ψηφίσματα, άρθρα και δημόσιες τοποθετήσεις τους απέδειξαν περίτρανα την ανάγκη διατήρησης και αναβάθμισης του μαθήματος στο Λύκειο και στο εξεταστικό σύστημα για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δυστυχώς, η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εμμένοντας πεισματικά σε λανθασμένες αποφάσεις και αγνοώντας επιδεικτικά τις περΙ του αντιθέτου εμπεριστατωμένεςκαι τεκμηριωμένες προτάσεις και εισηγήσεις πλείστων επιστημονικών φορέων, συλλόγων και οργανώσεων, προχώρησε στον εξοβελισμό του μαθήματος των Λατινικών από τον κατάλογο των υποχρεωτικώς εξεταζόμενων μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!