Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο εκλογικός νόμος, ο Πρόεδρος και οι πρόωρες εκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: Ο εκλογικός νόμος, ο Πρόεδρος και οι πρόωρες εκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: Ο εκλογικός νόμος, ο Πρόεδρος και οι πρόωρες εκλογές

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κλείνει σήμερα ο κύκλος των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς και ξεκινά ένα διάστημα με έντονο παρασκήνιο, που περιλαμβάνει την κατάθεση και ψήφιση του εκλογικού νόμου, την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που -κατά την ανάγνωση της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και πολλών πολιτικών παραγόντων- μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές άμεσα ή το β΄ εξάμηνο του 2020.

Πηγές πολύ κοντά στον πρωθυπουργό διευκρινίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συζήτησε με κανέναν πολιτικό αρχηγό στις συναντήσεις της περασμένης εβδομάδας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αποσυνδέει την εκλογή από την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου. Σκοπός της πλειοψηφίας είναι να έχει ψηφίσει μόνη της ή με τη συμβολή του Κινήματος Αλλαγής τον νέο εκλογικό νόμο ως το τέλος Ιανουαρίου και να ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το αργότερο ως τις 13 Φεβρουαρίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα (έναν μήνα πριν από τη λήξη της προεδρικής θητείας που είναι στις 13 Μαρτίου).

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει ήδη βολιδοσκοπήσει το πρόσωπο που θα προτείνει και εκείνο να έχει αποδεχθεί την τιμητική πρόταση, ενώ όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!