Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκλογικό διακύβευμα η φορολογική πολιτική
[Η Ναυτεμπορική]: Εκλογικό διακύβευμα η φορολογική πολιτική

[Η Ναυτεμπορική]: Εκλογικό διακύβευμα η φορολογική πολιτική

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]
Η φορολογική πολιτική θα είναι ένα από τα φλέγοντα θέματα της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου, κάτι που κατέστη απολύτως σαφές και από τις δηλώσεις κορυφαίων πολιτικών παραγόντων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών.

Λίγες ώρες πριν εμφανιστεί στο βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρουσιάσει τον κατάλογο των 29 νέων φόρων που επιβλήθηκαν κατά τη θητεία της σημερινής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου της Capιtal Link, παραδέχτηκε ότι δεν είναι δίκαιοι όλοι οι φόροι που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, τονίζοντας ότι σταδιακά -και με δεδομένη τη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου- αυτό το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. «Αν παρέμενα υπουργός Οικονομικών για τα επόμενα 3-4 χρόνια, θα έθετα ως προσωπικό στόχο ένα νέο φορολογικό σύστημα το οποίο θα ήταν πολύ πιο απλό, σταθερό και δίκαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τους φόρους αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 και θα ενταθεί όσο θα πλησιάζει η ημέρα των εκλογών. Η κυβέρνηση θα προβάλει τον δικό της σχεδιασμό -σχετική αναφορά έκανε και ο κ. Τσακαλώτος στη Νέα Υόρκη, υπενθυμίζοντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μείωση του ΦΠΑ μετά το 2021, αλλά και για μείωση του φόρου των επιχειρήσεων ο οποίος έχει ήδη ψηφιστεί- και η Νέα Δημοκρατία θα αντιπαραβάλλει τις δικές της προτάσεις, μεταξύ άλλων και για τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των φυσικών και νομικών προσώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!