Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκλογή ΠτΔ: Το παρασκήνιο και ο στόχος των 266 ψήφων
[Η Ναυτεμπορική]: Εκλογή ΠτΔ: Το παρασκήνιο και ο στόχος των 266 ψήφων

[Η Ναυτεμπορική]: Εκλογή ΠτΔ: Το παρασκήνιο και ο στόχος των 266 ψήφων

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

«Ναι» στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προσανατολίζονται να πουν ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής και όλα δείχνουν ότι η προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού θα ψηφιστεί από περισσότερους από 260 βουλευτές, στην πρώτη ψηφοφορία.

Ο Πρωθυπουργός πετυχαίνει την ευρύτερη συναίνεση στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας με την επιλογή μίας ανωτάτης δικαστικού με πορεία χωρίς ψεγάδια και γνωστή πολιτική ταυτότητα, αλλά πηγαίνει να ψηφίσει χωρίς την στήριξη της αντιπολίτευσης και – κατά πάσα πιθανότητα μόνο με τις ψήφους των 158 βουλευτών της Ν.Δ. – την κατάργηση της απλής αναλογικής και τον νέο εκλογικό νόμο.

Τυπικά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής θα ανακοινώσουν σήμερα την απόφασή τους μετά από σύγκληση των κομματικών οργάνων, αλλά επί της ουσίας δεν μπορούν να πουν όχι στην επιλογή μίας ανώτατης δικαστικού που συγκεντρώνει προσόντα που δύσκολα θα μπορεί ένα κόμμα να αιτιολογήσει την άρνησή του στο πρόσωπό της, χωρίς να κατηγορηθεί για μικροκομματική στάση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει ο πρωινός καφές, αμέσως μετά τα κομματικά όργανα και εφόσον κριθεί απαραίτητο και η κοινοβουλευτική ομάδα εκτάκτως, πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Είναι σχεδόν βέβαιο ωστόσο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να πει «όχι» σε μία ανώτατη δικαστικό την οποία πρότεινε ως κυβέρνηση για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν η πρόταση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καλογήρου, για την κεφαλή του ενός εκ των δύο ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!