Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έκκληση 21 Ευρωπαίων αρχηγών κρατών για συμμετοχή στις ευρωεκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: Έκκληση 21 Ευρωπαίων αρχηγών κρατών για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: Έκκληση 21 Ευρωπαίων αρχηγών κρατών για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

«Η Ευρώπη είναι η πολυτιμότερη ιδέα που είχαμε ποτέ», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους 21 αρχηγοί κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εν όψει των ευρωεκλογών παροτρύνουν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά. «Είσθε εσείς, οι Ευρωπαίοι πολίτες, που θα αποφασίσετε ποια πορεία θα ακολουθήσει η Ε.Ε.» τονίζουν χαρακτηριστικά στη δήλωση που δημοσιεύεται σήμερα -9 Μαΐου- Ημέρα της Ευρώπης και 74η επέτειος από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μόνο μια ισχυρή Κοινότητα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της τρομοκρατίας, της παγκοσμιοποίησης και της μετανάστευσης δεν σταματούν σε εθνικά σύνορα. Θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές με επιτυχία και να συνεχίσουμε στον δρόμο προς την οικονομική και κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, μόνον εάν εργασθούμε μαζί, ως ισότιμοι Εταίροι σε θεσμικό επίπεδο», επισημαίνουν στην κοινή δήλωσή τους οι 21 Ευρωπαίοι Πρόεδροι Δημοκρατίας – μεταξύ των οποίων και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Το πλήρες κείμενο της κοινής έκκλησης για την Ευρώπη έχει ως εξής:

«Η Ευρώπη είναι η πολυτιμότερη ιδέα που είχαμε ποτέ. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει συμβάλλει στην ευόδωση μιας ελπίδας αιώνων για την ειρήνη στην Ευρώπη, αφότου οι ανεξέλεγκτοι εθνικισμοί και άλλες ακραίες ιδεολογίες την οδήγησαν στη βαρβαρότητα των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Ακόμη και σήμερα, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να θεωρούμε την ειρήνη και την ελευθερία, την ευημερία και την ευδαιμονία ως δεδομένα αγαθά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!