Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκδόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση αλλεργίας από ξηρούς καρπούς
[Η Ναυτεμπορική]: Εκδόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση αλλεργίας από ξηρούς καρπούς

[Η Ναυτεμπορική]: Εκδόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση αλλεργίας από ξηρούς καρπούς

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κλινική διάγνωση της αλλεργίας πρωτογενούς καρυδιού, μπορεί να γίνει με το συνδυασμό μιας τυπικής κλινικής παρουσίασης και μαρτυρίας της ειδικής για το καρύδι είναι θετικό στο τεστ (SPT) ή στην ειδική δοκιμασία IgE (sIgE).

Τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τη διερεύνηση και τη διαχείριση της υποψίας αλλεργίας σε ξηρούς καρπούς σε παιδιά και ενήλικες έχει αναπτύξει η Βρετανική Επιτροπή για την Πρόληψη των Αλλεργιών και της Κλινικής Ανοσολογίας.

Η καθοδήγηση αναπτύχθηκε ύστερα από εκτεταμένη ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, συναίνεση εμπειρογνωμόνων και ευρεία επαγγελματική υγειονομική περίθαλψη και δημόσια διαβούλευση. Η καθοδήγηση αυτή δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Κλινικής και Πειραματικής Αλλεργίας.

Οι κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν διαγνωστικούς αλγόριθμους και λεπτομερή συζήτηση σχετικά με τη χρήση διαγνωστικών δοκιμών για την ακριβή επιβεβαίωση της αλλεργίας των καρπών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κλινική διάγνωση μιας πρωτογενούς αλλεργίας από καρύδια μπορεί να επιτευχθεί με στο συνδυασμό ενός τεστ (SPT) και μιας δοκιμασίας IgE (slgE).Όπως αναφέρουν, ενώ μια θετική απόκριση SPT ή sIgE δείχνει την πιθανή παρουσία κλινικής αλλεργίας, δεν αποτελεί μέτρο κλινικής σοβαρότητας. Ενώ ο δείκτης SPT ≥8 mm ή sIgE ≥15KU / L σε φιστίκια είναι ιδιαίτερα προγνωστική για την κλινική αλλεργία.

Στις κατευθυντήριες γραμμές συμπεριλαμβάνονται επίσης και λεπτομερή σχέδια διαχείρισης μιας αλλεργίας, ενώ παρέχονται και συμβουλές σε ασθενείς που παρουσιάζουν αλλεργίες από την κατανάλωση ξηρών καρπών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!