Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκδήλωση Επιμελητηρίου Φθιώτιδας – Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για την εξωστρέφεια
[Η Ναυτεμπορική]: Εκδήλωση Επιμελητηρίου Φθιώτιδας – Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για την εξωστρέφεια

[Η Ναυτεμπορική]: Εκδήλωση Επιμελητηρίου Φθιώτιδας – Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για την εξωστρέφεια

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Κυρίτσης.

Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με την υποστήριξη του ΚΥΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Λαμιέων.

Κύρια θέματα της ημερίδας ήταν η Εξωστρέφεια και η Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς και τα Αναπτυξιακά και Χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Υπεύθυνος του τμήματος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Χ. Σανίδας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθ. Κυρίτσης, τόνισε πως «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές Περιφέρειες όσον αφορά στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Με τις ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις και τους νέους κανόνες που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια στο διεθνή ανταγωνισμό, η επιβίωση των επιχειρήσεων, αλλά και των εθνικών οικονομιών, εξαρτάται πλέον άμεσα από την ικανότητά τους να προσφέρουν επιτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες στις διεθνείς αγορές. Στην προσπάθεια δημιουργίας εξαγώγιμων προϊόντων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεχίζει να συμμετέχει σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, επιδοτώντας τα μέλη του, στηρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες τους να διεισδύσουν σε νέες αγορές».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Θ. Χειμάρας παρουσίασε τις πολιτικές της Περιφέρειας όσον αφορά το εκθεσιακό πλάνο που έχει σχεδιαστεί σε σχέση με την εξωστρέφεια και τόνισε πως «η στρατηγική της εξωστρέφειας αποτελεί το κλειδί για τη διασφάλιση της ορθολογικής ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας».

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των τραπεζικών ιδρυμάτων παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για μία επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τα στελέχη της ΑΝΔΙΑ ανέλυσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα Επιχειρούμε Έξω και τέλος ο Γενικός Διευθυντής του ENTERPRISE GREECE κατά την παρουσίασή του, αναφέρθηκε στις διαδικασίες και στις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!