Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκατοντάδες Σύροι αντάρτες εκκενώνουν πόλη κοντά στη Δαμασκό
[Η Ναυτεμπορική]: Εκατοντάδες Σύροι αντάρτες εκκενώνουν πόλη κοντά στη Δαμασκό

[Η Ναυτεμπορική]: Εκατοντάδες Σύροι αντάρτες εκκενώνουν πόλη κοντά στη Δαμασκό

Σύμφωνα με πηγή, το επόμενο στάδιο θα είναι όσοι αντάρτες το επιθυμούν να καταθέσουν τα όπλα τους ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στην πόλη (φωτ. αρχείου).

Περίπου 620 αντάρτες, μαζί με τις οικογένειές τους, αποχωρούν από την πολιορκημένη κοινότητα Μουανταμίγιατ Αλ Σαμ, κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος στο πλαίσιο συμφωνίας των ανταρτών με το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Τα λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν τους αντάρτες κατευθύνονται προς το Ιντλίμπ», επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας η οποία ελέγχεται από συμμαχία των ανταρτών και των τζιχαντιστών του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ, ανέφερε ο Χάσαν Γάντουρ, αξιωματούχος της κοινότητας ο οποίος έχει αναλάβει τη διαδικασία της «συμφιλίωσης» στην περιοχή. Σύμφωνα με την πηγή αυτή οι αντάρτες συνοδεύονται από τις οικογένειές τους.

Τους τελευταίους μήνες έχει κηρυχθεί κατ’ επανάληψη εκεχειρία μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυρίως γύρω από τη Δαμασκό, προκειμένου να φύγουν οι αντάρτες και να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.

Η συμφωνία για την κοινότητα Μουανταμίγιατ Αλ Σαμ αφορά περίπου 2.100 ανθρώπους, είπε έτερος τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!