Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Εκατομμύρια μαθητές σε όλον τον κόσμο κλείνουν τα βιβλία και διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή
[Η Ναυτεμπορική]: Εκατομμύρια μαθητές σε όλον τον κόσμο κλείνουν τα βιβλία και διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή

[Η Ναυτεμπορική]: Εκατομμύρια μαθητές σε όλον τον κόσμο κλείνουν τα βιβλία και διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή

Μπανγκόκ

Εκατομμύρια πειδιά σε όλο τον κόσμο, από τη Μελβούρνη και το Νέο Δελχί, έως το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, αλλά και την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες επαρχιακές πόλεις κλείνουν σήμερα τα βιβλία τους και ξεχύνονται στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και να ζητήσουν με τον επιτακτικό τρόπο από τους παγκόσμιους ηγέτες «να κάνουν τη δουλειά τους» αναλαμβάνοντας επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή.

Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά – και όχι μόνο – συμμετέχουν στη μεγαλύτερη διαδήλωση για το κλίμα στην Αυστραλία. Στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη εκτιμάται ότι η συμμετοχή ξεπέρασε τους 80.000 και τους 150.000 πολίτες αντίστοιχα, καθιστώντας τις διαδηλώσεις αυτές τις πιο ογκώδεις μετά τον πόλμεο στο Ιράκ, σύμφωνα με την «Guardian».

Οι μαθητές ζητούν να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εποχή των ορυκτών καυσίμων και διεκδικούν «κλιματική δικαιοσύνη» για όλους. Ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της 16χρονης ακτιβίστριας για την προστασία του περιβάλλοντος Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία αποτελεί πλέον το σύμβολο των αγώνων για την κλιματική αλλαγή και τη διάσωση του πλανήτη. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Τούνμπεργκ επιμένει ότι «κανείς δεν είναι μικρός για να κάνει τη διαφορά» και έχει δώσει «ραντεβού στους δρόμους» του κόσμου σήμερα, αλλά και την επόμενη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!