Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Προς εκλογή με 266 ψήφους
[Η Ναυτεμπορική]: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Προς εκλογή με 266 ψήφους

[Η Ναυτεμπορική]: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Προς εκλογή με 266 ψήφους

Με αυξημένη πλειοψηφία 266 ψήφων αναμένεται να εκλεγεί στην πρώτη ψηφοφορία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μετά και την επίσημη δήλωση στήριξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, διαμορφώνονται συνθήκες ευρύτατης συναίνεσης για την εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Αν δεν υπάρξουν «διαρροές» από την αξιωματική αντιπολίτευση, η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται να λάβει 86 θετικές ψήφους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τους 22 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο επίσης θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τους 158 της κυβερνώσας παράταξης, επιτυγχάνεται πλειοψηφία 266 βουλευτών.

Αναφορικά με την στάση των υπόλοιπων κομμάτων, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση θα καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για το αξίωμα της προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ το ΜέΡΑ25 θα καθορίσει τη στάση του το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος κατά την πρώτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 10:30 το πρωί, απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών.
Εφόσον δεν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά απο πέντε ημέρες με το όριο της πλειοψηφίας να παραμένει στις 200 ψήφους, στη συνέχεια πραγματοποιείται τρίτη ψηφοφορία με το όριο στις 180 και τέταρτη με το όριο στις 151 ψήφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!