Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αικατερινάρη στη «Ν»: «Η κεντρική διαχείριση της δημόσιας περιουσίας φέρνει αποτελέσματα»
[Η Ναυτεμπορική]: Αικατερινάρη στη «Ν»: «Η κεντρική διαχείριση της δημόσιας περιουσίας φέρνει αποτελέσματα»

[Η Ναυτεμπορική]: Αικατερινάρη στη «Ν»: «Η κεντρική διαχείριση της δημόσιας περιουσίας φέρνει αποτελέσματα»

Στον Φάνη Ζώη
[email protected]

Τη δύσκολη αποστολή της αναδιοργάνωσης αρκετών δημοσίων επιχειρήσεων, ορισμένες εκ των οποίων λειτουργούν επί σειρά ετών με στρεβλώσεις, παράγοντας υψηλά ελλείμματα και δίχως να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές τους, συνεχίζει η διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό Υπερταμείο, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις λεγόμενες «παιδικές ασθένειες».

Στις προοπτικές, τον ρόλο, αλλά και τις δράσεις που θα αναπτύξει έως το τέλος του 2019 και το 2020 αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ν» η κ. Ουρανία Αικατερινάρη, διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ. Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη, η κ. Αικατερινάρη άφησε να εννοηθεί ότι το Υπερταμείο δεν θα διστάσει να αναλάβει και τον ρόλο του διαιτητή, θέτοντας σε εφαρμογή συγκεκριμένο πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας Δημοσίων Επιχειρήσεων (όπως ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ κ.ά.) και Κράτους.

Η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας με 4 θυγατρικές που όλες μαζί ελέγχουν και διαχειρίζονται ολόκληρη την κρατική περιουσία, τα ακίνητα του Δημοσίου, δεκάδες ΔΕΚΟ που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά ακόμα και το νερό και το ρεύμα, στοχεύει σε άμεσα και έμμεσα οφέλη. Προσδιορίζοντας τα οφέλη αυτά, η κ. Αικατερινάρη ανέφερε: «Τα άμεσα οφέλη αφορούν απευθείας τόνωση των χρηματοροών προς το Δημόσιο, μέσω της αύξησης των μερισμάτων για παράδειγμα, ή της δημιουργίας εσόδων από αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων ή και την εξασφάλιση της διοχέτευσης επιδοτήσεων μόνο για εκεί που χρειάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!