Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η έγκαιρη έναρξη θεραπείας μειώνει κατά 53% τον κίνδυνο θανάτου ή επιπλοκών σε ασθενείς με AIDS
[Η Ναυτεμπορική]: Η έγκαιρη έναρξη θεραπείας μειώνει κατά 53% τον κίνδυνο θανάτου ή επιπλοκών σε ασθενείς με AIDS

[Η Ναυτεμπορική]: Η έγκαιρη έναρξη θεραπείας μειώνει κατά 53% τον κίνδυνο θανάτου ή επιπλοκών σε ασθενείς με AIDS

H START ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, σε 215 κλινικές σε 35 χώρες. Στην μελέτη συμμετέχει και η Ελλάδα με 6 κλινικές λοιμώξεων.

Τα νέα αποτελέσματα από τη νέα διεθνή πολυκεντρική μελέτη START είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS που είναι την 1η Δεκεμβρίου.

Η υπεύθυνη του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου και αναπληρώτρια κ καθηγήτρια στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, κα  Γιώτα Τουλούμη, αναφερόμενη στη μελέτη, τόνισε ότι η έναρξη αντιρετροϊκής θεραπείας αμέσως μετά τη διάγνωση του HIV, του ιού που προκαλεί το AIDS, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου ή άλλων σοβαρών επιπλοκών.

Όπως είπε, τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με προηγούμενα αποτελέσματα που δείχνουν ότι η αντιρετροϊκή θεραπεία (θεραπεία έναντι του HIV) μειώνει δραστικά την πιθανότητα μετάδοσης του HIV, συνηγορούν υπέρ του ότι η αντιρετροϊκή θεραπεία πρέπει να προσφέρεται σε όλους όσους είναι φορείς του HIV.

Η μελέτη START, είναι η πρώτη τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή που θεμελιώνει τα οφέλη της πρώιμης έναρξης αντιρετροϊκής θεραπείας  φορέων του HIV. Συμμετείχαν σε αυτήν 4.685 HIV οροθετικά άτομα, χωρίς ιστορικό αντιρετροϊκής θεραπείας και με αριθμό CD4 λεμφοκυττάρων πάνω από 500 κύτταρα/μl, συμμετέχουν στη μελέτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!