Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Έφοδος» της Κορρές στην κινεζική αγορά
[Η Ναυτεμπορική]: «Έφοδος» της Κορρές στην κινεζική αγορά

[Η Ναυτεμπορική]: «Έφοδος» της Κορρές στην κινεζική αγορά

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Αισιόδοξη, μετά τις επιδόσεις του α’ τετραμήνου του 2018, εμφανίζεται η διοίκηση του ομίλου Κορρέ, που προετοιμάζει την ανάπτυξη της μάρκας στην κινεζική αγορά -εντός του β’ εξαμήνου του 2018- μέσω της τοπικής εταιρείας Profex, ενώ εντός του έτους σχεδιάζει να μπει και σε νέες ευρωπαϊκές αγορές μέσω συνεργασιών.

Στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων δείχνουν ότι η ανάκαμψη των πωλήσεων στις ΗΠΑ στο β’ εξάμηνο του 2017 είναι διατηρήσιμη, ενώ συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δημήτρης Βιδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Κορρές, αναφερόμενος στον ρυθμό ανάπτυξης 2,5% που εμφάνισε ο όμιλος κατά την οικονομική χρήση 2017, με καλές επιδόσεις τόσο στην Ελλάδα (2%), όπου σημειώθηκε οργανική ανάπτυξη, όσο και στο εξωτερικό.

Οι προτεραιότητες
«Στις αγορές προτεραιότητας της Ευρώπης, όπως είναι η Γερμανία, η Νορβηγία και η Αγγλία, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 24%. Πιάσαμε οκταψήφιο αριθμό πωλήσεων στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βιδάκης.

Στην Αμερική οι πωλήσεις παρουσίασαν υστέρηση 7,1% λόγω της ισοτιμίας του δολαρίου και του HSN, σημαντικού πελάτη στις ΗΠΑ. Μάλιστα οι πωλήσεις στον HSN στο β’ εξάμηνο του 2017 επανήλθαν σε θετικούς ρυθμούς μετά την αναδιάρθρωση της στρατηγικής υποστήριξης, ενώ σε θετικούς ρυθμούς συνέχισαν τα βασικά κανάλια διανομής, με την αγορά του Καναδά να υπεραποδίδει με διπλασιασμό πωλήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!