Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Η ώρα της Αριστεράς είναι εδώ
[Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Η ώρα της Αριστεράς είναι εδώ

[Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Η ώρα της Αριστεράς είναι εδώ

«Η Αριστερά θέλει και διεύρυνση και εμβάθυνση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για την Αριστερά και τις ευρωεκλογές χωρίς να βάλουμε στο κέντρο της συζήτησης τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θέματα του περιβάλλοντος» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι «η Αριστερά πρέπει να είναι ηγεμονική και στην οικονομία και στην κοινωνία, στα κινήματα και στην ιδεολογία».

Μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του υποψήφιου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, Νίκο Κούε, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι «ο νεοφιλελευθερισμός είναι κυρίαρχος αλλά δεν είναι ηγεμονικός. Για να είσαι ηγεμονικός πρέπει να είναι σταθερό το πολιτικό σύστημα, να κερδίζεις τις εκλογές και να ενσωματώνεις ένα κομμάτι είτε της εργατικής τάξης, είτε των μεσαίων τάξεων. Σήμερα βλέπουμε την μεσαία τάξη να πιέζεται και τα λαϊκά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα να φέρνουν τα χειρότερα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων δεκαετιών».

Αυτό, πρόσθεσε, «μας δημιουργεί την ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό, για πρώτη φορά μετά από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ώρα της Αριστεράς είναι εδώ».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε πως «οι μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις μπορεί να οδηγήσουν και στην άκρα Δεξιά η οποία έχει γίνει πιο επιθετική γιατί αντιλαμβάνεται την αδυναμία των παλαιών κομμάτων της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!