Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Κατόπιν παρέμβασης της Κομισιόν η τροπολογία για τον ΟΤΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Κατόπιν παρέμβασης της Κομισιόν η τροπολογία για τον ΟΤΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Κατόπιν παρέμβασης της Κομισιόν η τροπολογία για τον ΟΤΕ

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι θα μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ το 5% που κατέχει το Δημόσιο, αλλά επεσήμανε ότι το Δημόσιο θα ασκεί έλεγχο, καθώς θα έχει 1% απευθείας και 4% μέσω του ΙΚΑ

Λόγω παρέμβασης της Κομισιόν έρχεται στη Βουλή η τροπολογία με την οποία δεν θα περνούν από το Κοινοβούλιο οι αλλαγές στα ποσοστά του Δημοσίου στον ΟΤΕ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι θα μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ το 5% που κατέχει το Δημόσιο, αλλά επεσήμανε ότι το Δημόσιο θα ασκεί έλεγχο, καθώς θα έχει 1% απευθείας και 4% μέσω του ΙΚΑ.

«Η Κομισιόν θεωρεί ότι αν έρθουν στη Βουλή παίρνουν τη μορφή της ‘χρυσής μετοχής’» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. «Έπρεπε να πάει στο ΤΑΙΠΕΔ το 6% των μετοχών του Δημοσίου. Εμείς πετύχαμε να πάει το 5% και μαζί με το 4% που έχει το ΙΚΑ να ασκούμε ένα έλεγχο. Η αρμόδια ευρωπαϊκή διεύθυνση μας πίεζε», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η τροπολογία δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αποτέλεσμα της παρέμβασης της Κομισιόν και της αρμόδιας διεύθυνσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!