Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Τα 5+1 επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οικονομία
[Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Τα 5+1 επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οικονομία

[Η Ναυτεμπορική]: Ευκλ. Τσακαλώτος: Τα 5+1 επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οικονομία

Για 5+1 επιτεύγματα στην οικονομία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αν και αναγνωρίζει ότι υπήρχαν λάθη και παραλήψεις, υπογραμμίζει ότι αυτά δεν αναιρούν «τις σημαντικές επιτυχίες, οι οποίες αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον». Ο κ. Τσακαλώτος, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, σημειώνει πως στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται εάν θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο.

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» προσδιορίζει τα ακόλουθα ως τα σημαντικότερα επιτεύγματα στον τομέα της οικονομίας.

1. Έξοδος από τα μνημόνια- καθαρός διάδρομος για το χρέος: Κάνει λόγο για συγκεκριμένες και μετρήσιμες δεσμεύσεις των εταίρων, οι οποίες κατέστησαν το ελληνικό χρέος βιώσιμο για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης και έδωσαν έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα 15 χρόνια. Έτσι, αυτήν τη στιγμή οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια είναι περίπου οι μισές από αυτές του 2014 και είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες χωρών όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. «Όχι μόνον καταφέραμε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, αλλά καταστήσαμε σαφές ότι δεν ήταν απαραίτητη η προληπτική γραμμή πίστωσης, που υποστήριζε με πάθος ο κεντρικός τραπεζίτης και έχει επαναφέρει στη συζήτηση η ΝΔ, η οποία θα σήμαινε νέο μνημόνιο με νέα επώδυνα μέτρα» λέει, αναφερόμενος έτσι και στο θέμα που ήρθε τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!