Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εύκαμπτο ηλεκτρονικό χαρτί με πλήρες εύρος χρωμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Εύκαμπτο ηλεκτρονικό χαρτί με πλήρες εύρος χρωμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Εύκαμπτο ηλεκτρονικό χαρτί με πλήρες εύρος χρωμάτων

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα ήταν θετικά, και αυτό που μένει είναι η κατασκευή επαρκών pixels για να είναι δυνατόν να καλυφθεί μια επιφάνεια αρκετά μεγάλη όσο μια οθόνη. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μηχανικοί» λέει ο Ντάλιν.

Εύκαμπτο, με πάχος μικρότερο του ενός μικρομέτρου, και δυνατότητα προβολής όλων των χρωμάτων που προβάλλει μια κανονική LED, απαιτεί ενέργεια δέκα φορές λιγότερη από αυτήν του, ήδη εξαιρετικά οικονομικού ενεργειακά, e-reader της Amazon, Kindle: Ερευνητές του Chalmers University of Technology ανέπτυξαν τη βάση για ένα νέο ηλεκτρονικό χαρτί, το οποίο παρουσιάζει μια σειρά από εξαιρετικά χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Ενώ ο Αντρέας Ντάλιν, βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο και ο Κουνλί Ξιόνγκ, διδακτορικός φοιτητής του, εργάζονταν πάνω στην τοποθέτηση αγώγιμων πολυμερών σε νανοδομές, διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία οθονών με πάχος χαρτιού. Έναν χρόνο πιο μετά, τα αποτελέσματα της έρευνάς τους ήταν έτοιμα να εκδοθούν: Ένα υλικό με πάχος ενός μικρομέτρου, εύκαμπτο και με τα χρώματα μιας LED, καθώς και πολύ μικρότερες ενεργειακές απαιτήσεις.

«Το “χαρτί” είναι παρόμοιο με το Kindle.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!