Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εύκαμπτα φτερά για αεροσκάφη από τη NASA
[Η Ναυτεμπορική]: Εύκαμπτα φτερά για αεροσκάφη από τη NASA

[Η Ναυτεμπορική]: Εύκαμπτα φτερά για αεροσκάφη από τη NASA

Μία σειρά δοκιμαστικών/ ερευνητικών πτήσεων πρόκειται να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα μήνα το X-56A της NASA, το οποίο προορίζεται να αποδείξει τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας ιδιαίτερα εύκαμπτων, ελαφρών φτερών για αεροσκάφη.

Κάτι τέτοιο θεωρείται πως μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στον χώρο των επιβατηγών αεροσκαφών, καθώς η χρήση λιγότερο άκαμπτων δομικά φτερών θα είχε ιδιαίτερα θετική επίδραση ως προς την κατανάλωση καυσίμου, επιτρέποντας μεγαλύτερα ταξίδια με τα ίδια (ή και λιγότερα) καύσιμα.

Μία δοκιμαστική πτήση στις 31 Αυγούστου απέδειξε πως κάποια προβλήματα του παρελθόντος ως προς την απογείωση και την προσγείωση έχουν επιλυθεί, τόνισε ο Τσενγκ Μούα, υπεύθυνος προγράμματος για το X-56A. Αναλυτικότερα, οι μηχανικοί επανασχεδίασαν το σύστημα προσγείωσης και το σύστημα φρένων, για βελτίωση των επιδόσεων, ενώ επίσης επανασχεδιάστηκε το σύστημα ελέγχου πτήσης και συλλέγησαν δεδομένα που επέτρεψαν αναθεώρηση των θεωρητικών μοντέλων όσον αφορά στο πώς πετά το αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η NASA, μακρά, ελαφριά, εύκαμπτα φτερά παρόμοια με αυτά του Χ-56 είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον σχεδιασμό μελλοντικών αεροσκαφών μακράς εμβέλειας, ενώ επίσης είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε καταστρεπτικές δονήσεις σε χαμηλότερες ταχύτητες. Εάν αυτές οι δονήσεις δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να υπάρξει δυσκολία ελέγχου ή ακόμη και ζημιές στην ίδια τη δομή του αεροσκάφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!