Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Εφικτή μια αγροτική πολιτική που θα σέβεται το κλίμα;
[Η Ναυτεμπορική]: Εφικτή μια αγροτική πολιτική που θα σέβεται το κλίμα;

[Η Ναυτεμπορική]: Εφικτή μια αγροτική πολιτική που θα σέβεται το κλίμα;

Οικολογικές οργανώσεις και Πράσινοι ζητούν μια νέα αγροτική πολιτική από την ΕΕ. Οι συζητήσεις όμως διαρκούν πολύ. Η ΕΕ μπροστά σε νέες προκλήσεις όσον αφορά το κλίμα και το περιβάλλον. Μπορεί να ανταποκριθεί;

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται, οι γεωργοί χάνουν τη σοδειά τους εξαιτίας της ξηρασίας. Η αλλαγή του κλίματος έχει πάψει από καιρό να είναι ένα σενάριο που αφορά το μέλλον και αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Ο ρόλος της αγροτικής πολιτικής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα. Πώς θα διαμορφωθεί στο μέλλον η αγροτική πολιτική; Μια πολιτική που θα είναι σε θέση να εξασφαλίζει τροφή στον πλανήτη χωρίς όμως να επιβαρύνει το κλίμα.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ συζητούν αυτή την περίοδο σχετικές μεταρρυθμίσεις. Οι επικριτές όμως του σχεδίου που έχει ήδη καταρτιστεί δηλώνουν πως οι αλλαγές γίνονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Η κοινή αγροτική πολιτική έπαιζε και συνεχίζει να παίζει στην ΕΕ έναν σημαντικότατο ρόλο. Ξεκίνησε το 1962 με δυο κύριους στόχους. Από τη μια πλευρά να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές εισόδημα στους αγρότες και από την άλλη να εξασφαλίσει την επάρκεια αγαθών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι οδηγίες που αφορούσαν το κλίμα και το περιβάλλον προστίθονταν αργότερα με τα χρόνια. Σχεδόν σε 58 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται κάθε χρόνο οι γεωργικές επιδοτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!