Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έφη Αχτσιόγλου: Πιθανή μία αρχική πολιτική συμφωνία στο Eurogroup
[Η Ναυτεμπορική]: Έφη Αχτσιόγλου: Πιθανή μία αρχική πολιτική συμφωνία στο Eurogroup

[Η Ναυτεμπορική]: Έφη Αχτσιόγλου: Πιθανή μία αρχική πολιτική συμφωνία στο Eurogroup

Η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι στο σύνολο τους τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκε «υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα» (φωτ. αρχείου).

Η συζήτηση για τα εργασιακά θα έχει κομβικό ρόλο στο Eurogroup «ακριβώς επειδή είναι ένα θέμα βαθιά πολιτικό τελικά και δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης», ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, εκτιμώντας ότι στη συνεδρίασης της 5ης Δεκεμβρίου μπορεί να υπάρξει μια αρχική πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της δεύτερης αξιολόγησης.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναφερόμενη στα εργασιακά, η υπουργός, σε δήλωσή της, είπε ότι η ελληνική πλευρά μετέφερε τις θέσεις της κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα.

Η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι στο σύνολο τους τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκε «υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα».

«Μάλιστα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε μια κατάσταση εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!