Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έφη Αχτσιόγλου: Κριτήριο η βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων
[Η Ναυτεμπορική]: Έφη Αχτσιόγλου: Κριτήριο η βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων

[Η Ναυτεμπορική]: Έφη Αχτσιόγλου: Κριτήριο η βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων

Τη βελτίωση της ζωής του κόσμου της εργασίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας έθεσε η Έφη Αχτσιόγλου ως κριτήριο, προκειμένου η κυβέρνηση να «μετράει» τα βήματά της.

Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω, η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «εν μέσω προγραμμάτων, θέσαμε για πρώτη φορά κανόνες στην τήρηση των ωραρίων εργασίας, στη δήλωση των υπερωριών, στην καταβολή των μισθών, στην προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες».

Και υπενθύμισε: «Θεσμοθετήσαμε μέτρα καταπολέμησης της απλήρωτης εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που πτωχεύουν, παίρνουν πρώτοι τα δεδουλευμένα τους».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στα νέα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, εξηγώντας πως «σχεδιάζουμε και υλοποιούνται άμεσα 11 νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, τα οποία απευθύνονται σε 88.500 ανέργους».

Κατά την ίδια μάλιστα, έως το α’ τρίμηνο του 2019, 31.500 νέοι άνεργοι επιστήμονες θα εργαστούν με μισθούς σημαντικά υψηλότερους του κατώτατου, με στόχο την ανάσχεση ή την αντιστροφή του «brain drain».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!