Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ευφυείς» τρόποι ελέγχου της υγείας από τον βραβευμένο καινοτόμο Shwetak Patel
[Η Ναυτεμπορική]: «Ευφυείς» τρόποι ελέγχου της υγείας από τον βραβευμένο καινοτόμο Shwetak Patel

[Η Ναυτεμπορική]: «Ευφυείς» τρόποι ελέγχου της υγείας από τον βραβευμένο καινοτόμο Shwetak Patel

Της Βάσως Μιχοπούλου

Η εμφάνιση του Shwetak Patel παραπέμπει περισσότερο σε φοιτητή παρά σε καθηγητή πανεπιστημίου. Μπήκε στην αίθουσα των συνεντεύξεων χαμογελαστός, με απλότητα και άνεση χωρίς τη σιγουριά του σπουδαίου επιστήμονα αν και μόλις στα 37 του χρόνια απέσπασε το μεγαλύτερο βραβείο στην επιστήμη των υπολογιστών, το «Είμαι χαρούμενος γιατί η έρευνα στο πεδίο της πληροφορικής δεν αναγνωρίζεται εύκολα. Ωστόσο δεν είναι δικό μου το βραβείο, είναι της ομάδας μου. Η έρευνά μου πηγαίνει προς τα εκεί που θέλει η ομάδα μου», σχολίασε ο ίδιος. Το βραβείο αναγνωρίζει επιστήμονες υπολογιστών που βρίσκονται στην αρχή ή στη μέση της καριέρας τους, των οποίων η ερευνητική συνεισφορά παρέχει θεμελιώδη αποτελέσματα και έχει ευρεία απήχηση.

Ο αμερικανός καινοτόμος ερευνητής με ρίζες από την Ινδία, που είναι καθηγητής επιστήμης υπολογιστών και μηχανολογίας ηλεκτρικών συστημάτων στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σηάτλ και ηγείται του εργαστηρίου UbiComp (ubiquitous computing), βρέθηκε την περασμένη βδομάδα στη Χαιδελβέργη ως προσκεκλημένος ομιλητής στο 7ο Heidelberg Laureates Forum, δηλαδή, την ετήσια «πνευματική ανταλλαγή»-θεσμό μεταξύ διαφορετικών γενεών επιστημόνων από όλο τον κόσμο, με στόχο να υποδείξει στους παρευρισκόμενους νέους «ευφυείς» τρόπους χρήσης των κινητών τηλεφώνων για την ψηφιακή παρακολούθηση της υγείας. «Η μεγάλη πρόκληση είναι να οδηγείς την έρευνα σε εφαρμογές που έχουν μεγάλη απήχηση και αφορούν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, για αυτό και επέλεξα να ασχοληθώ με την υγεία. Δυστυχώς η τεχνολογία δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!