Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΦΕΤ: Συστάσεις για ασφαλή γεύματα εκτός σπιτιού
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΦΕΤ: Συστάσεις για ασφαλή γεύματα εκτός σπιτιού

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΦΕΤ: Συστάσεις για ασφαλή γεύματα εκτός σπιτιού

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την σωστή επιλογή τροφίμων τα οποία καταναλώνονται εκτός σπιτιού, παραθέτει ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές οι οποίοι επισκέπτονται εστιατόρια ή επιχειρήσεις γρήγορης εξυπηρέτησης θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τις εξής οδηγίες:

  • Να επιλέγουν εστιατόρια που εφαρμόζουν μέτρα υγιεινής τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία των τροφίμων.
  • Να μην καταναλώνουν φαγητά που έχουν ύποπτο χρώμα, μυρωδιά και γεύση.
  • Να ζητούν πάντα το κρέας να είναι καλοψημένο.
  • Να μην καταναλώνουν λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί καλά.
  • Έτοιμα σάντουιτς τα οποία δεν διατίθενται αμέσως μετά την παρασκευή τους, πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο (θερμοκρασίες 1ο C – 5ο C).
  • Έτοιμα γεύματα τα οποία σερβίρονται ζεστά, πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 50ο C.
  • Σαλάτες που διατηρούνται σε salad bar πρέπει να διατηρούνται με ψύξη (θερμοκρασίες 1ο C – 5ο C) και να είναι προφυλαγμένες από μύγες, άλλα έντομα και σκόνη.
  • Τα χύμα παγωτά θα πρέπει να έχουν κατάλληλη κατάψυξη, να είναι σκληρά, να μην είναι εκτεθειμένα σε μύγες και άλλα έντομα και να σερβίρονται με καθαρά εργαλεία.
  • Ο γύρος, τα σουτζουκάκια και τα λουκάνικα να είναι καλοψημένα.
  • Τα ψυγεία με αναψυκτικά και νερό να μην είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.
  • Έτοιμα φαγητά τα οποία δεν καταναλώθηκαν εντός δύο ωρών από την αγορά τους και δεν διατηρήθηκαν στο ψυγείο, πρέπει να απορρίπτονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!