Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΕΤΤ: Αποφάσεις για σημαντικές υποθέσεις της αγοράς του 2012 και του 2014
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΕΤΤ: Αποφάσεις για σημαντικές υποθέσεις της αγοράς του 2012 και του 2014

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΕΤΤ: Αποφάσεις για σημαντικές υποθέσεις της αγοράς του 2012 και του 2014

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Η καταγγελία της Vodafone εναντίον της Cosmote το 2012, για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού στην καρτοκινητή τηλεφωνία, δεν έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που συνεδρίασε την Παρασκευή και λίγο πριν συμβεί ο σεισμός στην Αττική έκλεισε μια «εμβληματική» για την τηλεπικοινωνιακή αγορά υπόθεση, έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια.

Η ΕΕΤΤ προκειμένου να αποφασίσει έλαβε υπόψη της και την γνώμη της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρακτικά η απόφαση αυτή δεν έχει επιπτώσεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά γιατί η ουσία της υπόθεσης έχει αποδυναμωθεί.

Για τη δεύτερη σημαντική υπόθεση, που αφορά τα συνδυαστικά πακέτα, που επίσης συζητήθηκε στην ίδια Ολομέλεια, καταλογίστηκε στον ΟΤΕ πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για παράβαση της ρυθμιστικής νομοθεσίας με βάση το δίκαιο περί τηλεπικοινωνιών.

Πρόκειται ειδικότερα για την καταγγελία που είχαν κάνει πάροχοι (Vodafone, Wind, Forthnet, Cyta και Hol) όταν ο ΟΤΕ δημοσιοποίησε στις 21/02/2014 την παροχή της δυνατότητας μείωσης του μηνιαίου παγίου κινητής Cosmote έως και 20%, με την ενεργοποίηση ενός Προγράμματος OTE Double Play ή OTE (Τηλεφωνία) Απεριόριστα.

Η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια καθώς θα εξεταστεί από την ΕΕΤΤ και με βάση το νόμο περί ανταγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!