Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΔΣ: Αισιόδοξη αλλά επιτεύξιμη υπό προϋποθέσεις η πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,8% το 2017
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΔΣ: Αισιόδοξη αλλά επιτεύξιμη υπό προϋποθέσεις η πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,8% το 2017

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΔΣ: Αισιόδοξη αλλά επιτεύξιμη υπό προϋποθέσεις η πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,8% το 2017

«Αφενός μεν αισιόδοξη, αφετέρου δε επιτεύξιμη υπό προϋποθέσεις» χαρακτηρίζει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο (ΕΔΣ) την πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού για αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2017 κατά 1,8%.

Στη φθινοπωρινή του έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, το ΕΔΣ σημειώνει ότι αν και το +1,8% βρίσκεται στο ανώτατο εύρος των τιμών των ανεξάρτητων προβλέψεών του, το κεντρικό σενάριο για την πραγματική αύξηση του ΑΕΠ το 2017 είναι πιο μετριοπαθές.

Όπως αναφέρει το ΕΔΣ, η επαλήθευση του σεναρίου του προσχέδιου του κρατικού προϋπολογισμού για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8% το 2017 προϋποθέτει έναν δύσκολα επιτεύξιμο υψηλό μέσο όρο μεγέθυνσης του ΑΕΠ στο 3ο και 4ο τρίμηνο του έτους ίσο με 3,1%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αναφορικά με την πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού για την αύξηση του ΑΕΠ το 2018 κατά 2,4%, το ΕΔΣ όπως και οι περισσότεροι διεθνείς και εγχώριοι φορείς, συγκλίνουν σε ένα εύρος προβλέψεων μεταξύ 2 με 2,6%. Οπότε, όπως σημειώνεται στην έκθεση, κρίνεται εφικτός ο στόχος του προσχεδίου, υπό προϋποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό στόχο για το έτος 2017 (πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ) είναι σύμφωνα με το ΕΔΣ εφικτός, με την υπέρβασή του να είναι πολύ πιθανή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!