Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Economist Intelligence Unit: Πώς αξιολογεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Economist Intelligence Unit: Πώς αξιολογεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Economist Intelligence Unit: Πώς αξιολογεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Φιλόδοξους χαρακτηρίζει η μονάδα ερευνών του Economist (Economist Intelligence Unit- EIU) τους στόχους του ελληνικού προσχεδίου προϋπολογισμόυ για το 2020, επισημαίνοντας την σημαντική απόκλιση των εκτιμήσεων της Αθήνας για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις από τις δικές της, αλλά και του ΔΝΤ. Σημειώνει πάντως ότι υπάρχουν προοπτικές για σημαντικές φοροελαφρύνσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν τονωτικές ενέσεις στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, στηρίζοντας έτσι την οικονομία.

Η τρέχουσα εκτίμηση της EIU κάνει λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης 1,8% φέτος και 2% την επόμενη χρονιά, την ώρα που ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης στηρίζεται σε υπόθεση για μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 2% φέτος και 2,8% το 2020. Η τελευταία διαθέσιμη πρόβλεψη του ΔΝΤ και της Κομισιόν θέλει τους ρυθμούς ανάπτυξης της επόμενης χρονιάς στο 2,2%. «Η κυβέρνηση αναμένει ότι η ισχυρότερη μεγέθυνση του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά θα έρθει από αύξηση των επενδύσεων, που έχουν αποτύχει να απογειωθούν τα τελευταία χρόνια, αλλα και μετριοπαθή ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης» αναφέρουν οι ειδικοί της ΕΙU.

Όσον αφορά στις επενδύσεις σημειώνουν πως η τόνωσή τους ευελπιστείται να έρθει μέσα από φορολογικά κίνητρα και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Έτσι η κυβέρνηση αναμένει άλμα 13,4% στον σχηματισμό παγίου κεφαλαίου το 2020, την ώρα που η εκτίμηση της EIU κάνει λόγο για αύξησ 4% ύστερα από άνοδο 5% φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!