Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: EBRD: 50 εκατ. ευρώ για τη βιώσιμη ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ακινήτων της Πανγαία
[Η Ναυτεμπορική]: EBRD: 50 εκατ. ευρώ για τη βιώσιμη ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ακινήτων της Πανγαία

[Η Ναυτεμπορική]: EBRD: 50 εκατ. ευρώ για τη βιώσιμη ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ακινήτων της Πανγαία

Περισσότερα κτήρια στην Ελλάδα θα πληρούν σύγχρονα πρότυπα αειφορείας και φιλικότητας προς το περιβάλλον, χάρη σε δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ από την EBRD στην Πανγαία, τη μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων της χώρας.

Με την υποστήριξη της Τράπεζας, η εταιρεία θα εισάγει το σύστημα αξιολόγησης GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), το παγκόσμιο περιβαλλοντικό, κοινωνικό πρότυπο και πρότυπο διακυβέρνησης σχετικά με την ακίνητη περιουσία, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της αξίας μέσω της αξιολόγησης και της προώθησης των πρακτικών βιωσιμότητας.

Η Πανγαία θα διαθέσει τμήμα τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ του δανείου για «πράσινες» επενδύσεις σε ακίνητα, όπως η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Το κεφάλαια θα υποστηρίξουν την επέκταση του χαρτοφυλακίου της Πανγαία προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, προωθώντας την ενσωμάτωση της αειφορίας ως κύριο και βασικό στοιχείο της στρατηγικής επενδύσεων και διαχείρισης ακινήτων. Το δάνειο είναι συμπληρωματικό δανείου ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την αναδιάρθρωση του ισολογισμού της εταιρείας.

Το χαρτοφυλάκιο της Πανγαία αποτελείται από περισσότερα από 350 εμπορικά ακίνητα, κυρίως κτήρια γραφείων κι εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες βασικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!