Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο EastMed στο επίκεντρο των επαφών του Γ. Θωμά στο Άμπου Ντάμπι
[Η Ναυτεμπορική]: Ο EastMed στο επίκεντρο των επαφών του Γ. Θωμά στο Άμπου Ντάμπι

[Η Ναυτεμπορική]: Ο EastMed στο επίκεντρο των επαφών του Γ. Θωμά στο Άμπου Ντάμπι

Ο αγωγός φυσικού αεριου EastMed, τα σχέδια ηλεκτρικών διασυνδέσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε το προηγούμενο τριήμερο ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς στο ‘Αμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο των εργασιών της 10ης Συνάντησης της Ολομέλειας του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (International Renewable Energy Agency-IRENA).

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Θωμάς είχε συνάντηση με την Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ κ. Kadri Simson, με την οποία συζήτησε τους όρους του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Green Deal καθώς και την πορεία των ελληνικών ενεργειακών Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI), συμπεριλαμβανομένου του αγωγού φυσικού αερίου East Med.

Ο East Med, η πρόοδος της πρωτοβουλίας 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ) και η ενεργειακή συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του κ. Θωμά με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ενεργειακά θέματα, κ. Frank Fannon.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Ενέργειας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας κ. Manlio di Stefano (με θέματα ενεργειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου στην ατζέντα), με τον υφυπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας κ. Nicolae Havrilet με τον οποίο συζήτησε το FSRU Αλεξανδρούπολης και τις προκλήσεις της απεξάρτησης από τον άνθρακα και με τον υφυπουργό ηλεκτρισμού και ΑΠΕ της Αιγύπτου κ. Οsama Ali Asran, με τον οποίο μίλησε για σχέδια ηλεκτρικών διασυνδέσεων και τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας σε projects Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!