Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: e-τήρηση βιβλίων και σταδιακή κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης
[Η Ναυτεμπορική]: e-τήρηση βιβλίων και  σταδιακή κατάργηση  τεκμηρίων διαβίωσης

[Η Ναυτεμπορική]: e-τήρηση βιβλίων και σταδιακή κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης

Στη σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε χθες ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στυλιανός Πέτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Σήμερα εξάλλου παρουσιάζεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τη Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η νέα εφαρμογή για την ηλεκτρονική τήρηση των φορολογικών βιβλίων των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία πιλοτικά από την 1η Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που θα έρθει σε λίγες μέρες στη Βουλή, θα υπάρχει πρόνοια για σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων, δεδομένου ότι προωθούνται οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας: «Η κυβέρνηση έχει στον πυρήνα του σχεδιασμού της την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Τα τεκμήρια σταδιακά θα φύγουν. Αυτό φέρνει και μια ευθύνη. Όταν φεύγει το αντικειμενικό κριτήριο, θα πρέπει να δούμε τα εισοδήματα να ανταποκρίνονται στα πραγματικά. Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές για να δώσουμε κίνητρο στους πολίτες να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα».
Αναφερόμενος γενικότερα στη φορολογική πολιτική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Εμείς κάνουμε δύο κινήσεις. Πρώτον, μειώνουμε τους συντελεστές, ώστε να έχουν κίνητρο οι πολίτες να δηλώνουν πραγματικά τα εισοδήματά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!