Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ε.Κ.: Ομόφωνη έκκληση για απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών
[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Κ.: Ομόφωνη έκκληση για απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Κ.: Ομόφωνη έκκληση για απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία ζήτησαν όλοι οι ευρωβουλευτές οι οποίοι έλαβαν τον λόγο, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, την Τρίτη.

Η ομόφωνη έκκληση για απελευθέρωση των στρατιωτικών καταγράφεται σε ψήφισμα, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση την Πέμπτη 19 Απριλίου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τη τοποθέτηση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ε.Ε. και τις αρχές του κράτους δικαίου. Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε ωστόσο τον διάλογο με τη Τουρκία σημαντικότερο από ποτέ λόγω της κατάστασης στη Συρία, ενώ κάλεσε τους πάντες να φροντίσουν ώστε να επιλυθεί το συντομότερο το ζήτημα των δύο στρατιωτικών.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαιρέτισε την συνεργασία όλων των πολιτικών ομάδων για ένα κοινό ψήφισμα και δεσμεύτηκε ότι δεν θα σταματήσει τον αγώνα εωσότου απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ζητώντας από την Επιτροπή και το Συμβούλιο να ασκήσουν πίεση στη Τουρκία και να λάβουν μέτρα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «οι δυο στρατιωτικοί έχουν καταφέρει κάτι σπάνιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατάφεραν να συνενώσουν όλες τις πολιτικές ομάδες. Και αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Τουρκία: Ότι όλοι μαζί εδώ ζητούμε την απελευθέρωσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!