Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: E.E.: Ο τουρισμός δημιουργεί περισσότερες θέσεις για γυναίκες και νέους
[Η Ναυτεμπορική]: E.E.: Ο τουρισμός δημιουργεί περισσότερες θέσεις για γυναίκες και νέους

[Η Ναυτεμπορική]: E.E.: Ο τουρισμός δημιουργεί περισσότερες θέσεις για γυναίκες και νέους

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 59% των απασχολούμενων στην τουριστική βιομηχανία είναι γυναίκες, όταν το ποσοστό στη συνολική οικονομία είναι 46%.

Στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης και απασχόλησης. Συνολικά στην Ευρώπη όμως είναι μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες, η οποία και «τροφοδοτεί» με θέσεις εργασίας πολλές ακόμη υπηρεσίες, όπως και το εμπόριο αγαθών.

Το κύριο στοιχείο του ως εργοδότη είναι ότι προσφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλους τομείς απασχόληση σε γυναίκες και νέους. Ένα σημαντικό αγκάθι, ωστόσο, είναι το γεγονός πως οι θέσεις αυτές είναι σε αρκετά υψηλό ποσοστό εποχικές και μερικής απασχόλησης.

Ποιος λοιπόν εργάζεται σε ταξιδιωτικά γραφεία, tour operators, αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία; Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 59% των απασχολούμενων στην τουριστική βιομηχανία είναι γυναίκες, όταν το ποσοστό στη συνολική οικονομία είναι 46%.

Επιπλέον το μερίδιο των νέων είναι 12% έναντι 8% στην συνολική οικονομία, ενώ ο τουρισμός φαίνεται να δημιουργεί περισσότερες θέσεις και για εκείνους με απολυτήριο χαμηλής βαθμίδας εκπαίδευσης, με το μερίδιό τους να είναι 19% έναντι 17% στο σύνολο της απασχόλησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!